guide for quality wines from the Rhône valley

16
09/15

De wijnpers spreekt

Soms wil ik het wel van de daken schreeuwen: hoe verrukkelijk een wijn uit mijn assortiment is. Maar hoeveel overtuigender en objectiever is het niet als dé experts dat voor me doen?

Neem nou afgelopen weekend Pieter Nijdam in de Telegraaf over Chaume-Arnaud Vinsobres 2012. Deze biodynamische Zuid Rhône is mijn all-time favoriet en dingt op 11 oktober mee om de titel ‘Beste Wijn van het Jaar’ tijdens het Proefschrift wijnconcours.

Of Château Vessière blanc 2014  waar Harold Hamersma volgende week in het NRC over zal verhalen. Ook deze wijn is voor het concours genomineerd en heeft deze zomer al menig klantenhart veroverd.  En dan de sneak preview van de Grote Hamersma 2016. Lovende woorden en een score van 9- voor de Ventoux 2013 van Font Sarade. Had ik nooit zo aanstekelijk kunnen verwoorden.

Werd ik vorige week gebeld door Perswijn. Alle 12 alsnog ingezonden wijnen zijn uitverkoren voor het Perswijn Select evenement dat op 25 & 26 oktober zal plaatsvinden. ‘We hadden niet anders verwacht, je hebt altijd goede wijnen’, aldus Ronald de Groot.

Afgelopen augustus een leuke annonce van Nicolaas Klei over de versterkte Rasteau van Escaravailles in het magazine Zin, Onno Klei in de Volkskrant, Ellen Dekkers in Delicious, Lars Daniels over Julien Pilon, ……
Het lijkt alsof Nederland na zes jaar niet meer om Rhône Value Wines heen kan.