guide for quality wines from the Rhône valley

Rhônewijnen

Om ons assortiment overzichtelijk te maken onderscheiden we drie kwaliteitssegmenten: Base, Select en Premium. Via Rhônewijnen kunt u direct het aanbod per wijngebied zien.  Met behulp van de selectiecriteria aan de rechterzijde is het ook mogelijk naar een wijn met een bepaalde eigenschap te zoeken. Alle getoonde wijnen zijn op voorraad, met een voorbehoud ten aanzien van het beschikbare aantal. De vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW (en exclusief verzendkosten).

 Base

Basiswijnen voor alledag tot ± €12 die op dronk zijn en zich onderscheiden door hun sympathieke prijs-kwaliteit-verhouding. Het gaat hier veelal om de instapwijn van een van onze producenten, maar soms komen we zo’n lekkere basiswijn tegen dat we die graag solidair in het assortiment opnemen. Het base-aanbod is beperkt en varieert jaarlijks.

 Select

In dit segment bieden wij als Rhône specialist de meeste toegevoegde waarde. Hier vindt u wijnen van kleinere, veelal onbekende wijnboeren die op basis van hun prijs-kwaliteitsverhouding tot de ‘best deals’ binnen de appellatie behoren. Wijnen met een zekere bewaarpotentie en van een kwaliteit die menig wijnkenner zal verrassen.

 Premium

Premium-wijnen zijn een ‘must have’ voor de verzamelaar en behoren tot de top van de Rhône. Door de uitzonderlijke kwaliteit genieten de producenten internationale bekendheid en zijn ze vaak een boegbeeld voor de appellatie. De productie van deze wijnen is beperkt, waardoor onze allocatie veelal zeer klein is.

herkomst

soort

typering

oogstjaar

prijsklasse

houtgebruik

wijnbouw