guide for quality wines from the Rhône valley

Informatiebronnen

Drink Rhone : John Livingstone – Learmonth is een groot kenner van de (noordelijke) Rhône en heeft zijn ervaringen in boekvorm en op het web opgetekend. De zuidelijke Rhône krijgt sinds een paar jaar ook steeds meer aandacht. ‘A major work’ dat als naslagwerk van ongekende waarde is voor mijn eigen Rhône avontuur. Om toegang te krijgen tot meer specifieke informatie is een web-abonnement vereist. Zeer aan te raden voor liefhebbers van Rhônewijnen.

Perswijn : het wijnmagazine van Ronald en Sjoerd de Groot voor met name particuliere wijnliefhebbers met leesbare artikelen en tal van wijnrecenties. Gewoon leuk om 6x per jaar in de bus te ontvangen. Op de site is aanvullende informatie te vinden. Perswijn organiseert jaarlijks een aantal  themaproeverij waar Rhône Value Wines met plezier in participeert.

The Wine Site: de (inspiratie)bron voor met name de professionele markt. Oprichter Jan van Lissum heeft met zijn Wine and Food Association tal van succesvolle wijninitiatieven op zijn naam staan, niet in de laatste plaats de Wine Professional wijnbeurs, het Wijnconcours, de Huiswijn-competitie en de restaurantgids Gault Millau.

Vinopedia : een prachtige wijnzoekmachine met vergelijkingsmogelijkheden en wereldwijde dekking. Tevens achtergrondinformatie en ratings zodat u de mooiste wijnen tegen de meest scherpe prijzen weet te vinden. Natuurlijk staat Rhône Value Wines er ook tussen!

Wijngekken : een wijnblog van drie gepassioneerde wijnliefhebbers (of wijngekken zoals ze zichzelf liever noemen). Ed, Martin en Chris zijn heel actief met proeven, we komen ze werkelijk overal tegen, hebben al de nodige wijnen van ons in proefnotities vastgelegd en bovenal ze zijn objectief. Goed is goed en als het minder aanspreekt, zullen ze dat ook eerlijk zeggen.

 

Anders

What’s Cookin’ een op de pure keuken geënt kook-iniatief van Jeroen van Wijk. Vers, seizoensgebonden en duurzaam geproduceerd eten staat in al zijn workshops, cursussen, Bourgondische avonden en catering centraal.

I love Food & Wine een pracht initiatief van Jolande Vos met onafhankelijke wijnbeoordelingen en smakelijke suggesties voor de ideale wijn-spijscombinaties. Recept van de dag, een culinaire agenda en nog zoveel meer voor lekkerbekken.

Key to Wine biedt de leukste wijncursussen van Leiden en omstreken op diverse niveaus. Titia Boxma is een gepassioneerd wijnliefhebber en weet mensen echt warm te maken voor dit prachtige product.

Wine Safari De enthousiaste, in Frankrijk woonachtige Mike Rijken verzorgt safaris langs wijnboeren in de zuidelijke Rhône. Een aanrader voor wijnliefhebbers die zich verder willen verdiepen in dit fraaie wijngebied.