guide for quality wines from the Rhône valley

Meld u hier aan voor ons nieuwsbulletin

Assortiment

Ons wijnaanbod is in drie kwaliteitssegmenten verdeeld: basis, select en premium. Via onderstaande links kom je direct bij het aanbod per kwaliteitssegment. Via het menu, onderverdeeld in Noord RhôneZuid Rhône en Periferie, vindt je het aanbod per herkomstgebied. Van daaruit kun je naar wijnen met specifieke eigenschappen zoeken. Onder En Verder vindt je ons aanbod magnums en halfjes, wijngerelateerde services en lokale tips.

Alle wijnen zijn op voorraad tenzij anders vermeld; getoonde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

basis

Wijnen voor alledag die zich onderscheiden door hun sympathieke prijs-kwaliteit-verhouding en die goed op dronk zijn. Het gaat doorgaans om de instap cuvée van onze producenten die we incidenteel laten meekomen. Het aanbod basiswijnen is beperkt en varieert jaarlijks.

select

Als Rhône-specialist bieden we in dit segment de meeste toegevoegde waarde. Het betreft wijnen van kleine, veelal onbekende producenten die tot de ‘beste proposities’ van de appellatie behoren en die we veelal exclusief importeren. Wijnen met goede bewaarpotentie, waarvan de kwaliteit menig wijnkenner zal verrassen.

premium

Premium-wijnen zijn een ‘must have’ voor de verzamelaar en behoren tot de top van de Rhône. Door de uitzonderlijke kwaliteit van deze wijnen genieten de producenten ervan internationale bekendheid en zijn ze vaak een boegbeeld voor de appellatie. De productie van deze wijnen, en daarmee onze allocatie zijn beperkt.

Nader kennismaken: bezoek het wijnlokaal en onze proeverijen of bestel een van de proefpakketten die voor dit doel zijn samengesteld.

expertise

Onze liefde voor de Rhônevallei en de focus op slechts één wijngebied, waar we regelmatig komen, de producenten persoonlijk kennen en de ontwikkelingen op de voet volgen, maakt ons een Rhône expert en ambassadeur.

eigen import

We importeren alle wijnen zelf en in de meeste gevallen zelfs exclusief voor Nederland. Wijnen van producenten met een gevestigde naam en van kleine wijnboeren die zich door hun beperkte productie veelal onder het maaiveld begeven.

topkwaliteit

Kwaliteit is de basis bij alles wat we doen. Mede daarom werken we met bevlogen wijnmakers die wijnen produceren op basis van een laag rendement, met respect voor de natuur én met aandacht voor het terroir.

Over Rhône Value Wines

Een eigen wijnimport is een langgekoesterde droom en de keuze voor de Rhônevallei is niet toevallig. Dit gebied biedt namelijk verrassend veel diversiteit in wijnen van betrouwbare én betaalbare kwaliteit, dat door de wereldwijde aandacht voor Bordeaux en Bourgogne nog altijd ondergewaardeerd is.  Met een flinke dosis enthousiasme en de nodige kennis tracht ik daarin verandering te brengen.

De liefde voor wijn ontkiemde in een horecabaantje tijdens mijn studententijd. Via het Wijncertificaat, de Vinologenopleiding en OINOS-modulen heb ik in eerste instantie wijnkennis vergaard. Het organiseren van proeverijen en wijncursussen leidden tot het zelf importeren van wijn. De wijnhobby groeide in 10 jaar uit tot een parttime eenmanszaakje en smaakte naar meer. Uiteindelijk heb ik in 2008 de zekerheid van een vaste baan in het vermogensbeheer over boord gegooid om me in dit gespecialiseerd importeurschap te kunnen storten. 2009 heb ik als sabbatical gebruikt om op eigen houtje de Rhônevallei te verkennen en mijn wijnportefeuille op te bouwen.

Rhône Value Wines werd in oktober 2009 een feit en is een fantastisch avontuur gebleken: het zelfstandig ondernemen, het ontdekken van interessante wijndomeinen, de inspirerende contacten met wijnmakers, de leercurve en natuurlijk al die fantastische wijnervaringen.

Marga van Winsen
Vinoloog van de Wijnacademie

Wijnpers en klanten over Rhône Value Wines

John Livingstone-Learmonth
(drinkrhone.com)

Marga van Winsen works on two firm foundations: integrity at finding Rhône wines with character, and passion for the region. Shake the cocktail, a little, and voilà, you have Rhône Value Wines, which is a treat for all residents in the Netherlands. You can back her judgment with confidence.

Nicolaas Klei
(o.a. Volkskrant, Elsevier)

‘De wijnwereld is te groot om overal de lekkerste wijnen te kunnen ontdekken. Een importeur die me achteloos meldt wijnen van hier, daar en overal te bieden, bekijk ik met een wantrouwig en katerig oog. Maar een specialist in louter Rhônewijnen? Kijk, dan word ik hoopvol nieuwsgierig. En blij, daarna.

Harold Hamersma
(o.a. NRC, Parool)

Rhône-wijn is overal te vinden. Buitengewone op maar één adres, namelijk bij specialist Rhône Value Wines die zich helemaal in de streek verloren heeft.

Komt dat even mooi uit dat ze toevallig net op dat ene adres ook het adres kennen waar de proefflessen naar toe kunnen.

Rene van Heusden †
(Perswijn)

De naam van haar bedrijf geeft ondubbelzinnig aan dat ze zich volledig gespecialiseerd heeft in Rhônewijnen, van de Alpen tot aan de Provence. Wijnen die stuk voor stuk getuigen van karakter en over zowel een enorme originaliteit als kwaliteit beschikken. Een combinatie die getuigt van grote professionaliteit.

interview